073-6421239

Aanbod Behandelingen

Volledige prothese


Wanneer u uw tanden en kiezen kwijt bent, kan een volledige prothese (ook wel een kunstgebit genoemd) een oplossing zijn. Bij een volledige prothese worden alle tanden in uw boven- en/of onderkaak vervangen. 
De prothesen omvatten de volledige kaak met kunstof. 

Uw tandprotheticus maakt een afdruk van uw gebit waarna uw prothese op maat gemaakt wordt. De kleur van het kunstof en van de tanden kan volledig worden aangepast aan uw wens. 

 

Partiële- en frameprothese


Naast een volledige prothese is het ook mogelijk om een gedeeltelijke prothese aan te meten. Wanneer er een aantal tanden en/of kiezen ontbreken wordt er gekozen voor een gedeeltelijke prothese. Hierbij worden de ruimtes tussen de eigen tanden weer opgevuld. In tegenstelling tot kronen, bruggen en implantaten kunt u uw gedeeltelijke prothese gemakkelijk uit de mond nemen. Bespreek de verschillende opties bij uw behandelaar.

 

Implantaat gedragen prothese


Wanneer een normale prothese niet meer volstaat, bijvoorbeeld als er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kunnen implantaten een uitkomst bieden. Hierbij worden er kunstwortels in de kaak aangebracht. Na het vastgroeien van de implantaten kan er een “klikgebit” worden vervaardigd. Het in- en uithalen van de prothese is hierbij nog steeds mogelijk, bij het plaatsen van de prothesen zal dit uitgebreid worden uitgelegd.

Bij interesse kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken bij uw tandprotheticus, deze zal u nader uitleg geven en doorverwijzen naar een implantoloog of kaakchirurg.

Noodprothese


De immediaatprothese, ook wel noodprothese genoemd, wordt direct geplaatst na het trekken van de tanden en/of kiezen. Het belangrijkste is dat u in de genezingstijd niet zonder tanden en kiezen loopt, hierdoor kunt u beter sociaal functioneren en kauwen. Tevens dient de noodprothese als een drukverband om de wonden af te sluiten en zwelling te beperken. 

Gezien het feit dat de kaak in de daaropvolgende maanden het snelst zal slinken, komt u meerdere malen na het plaatsen van de noodprothese bij de tandprotheticus terug. 

Na 6 tot 12 maanden zult u de overgang naar een definitieve prothese kunnen maken. Deze prothese zal beter passen en heeft meer kauwvermogen.

Reparatie


Is uw kunstgebit kapot? Erg vervelend! Maak meteen een afspraak om uw kunstgebit te laten maken. Vaak kunt u de prothese dezelfde dag nog ophalen wanneer wij deze op tijd ontvangen. 

Het is belangrijk is dat u een gebroken prothese of tand nooit zelf probeert te herstellen. Wanneer deze niet op de juiste manier terug wordt gelijmd, kan deze volledig onbruikbaar worden. Raadpleeg daarom altijd uw tandprotheticus. 

Rebase


Wanneer uw tanden en/of kiezen ontbreken zal de kaak gaan slinken, maar uw prothese blijft dezelfde vorm behouden. Om te voorkomen dat de prothese breekt of scheurt is het belangrijk de prothese eens in de zoveel tijd op te laten vullen. De pasvorm wordt hierbij aangepast aan de huidige mondsituatie.

Maak hiervoor tijdig een afspraak

Nazorg


U zult in het begin moeten wennen met een nieuwe prothese. Bij het plaatsen van de nieuwe prothesen plannen wij standaard een nacontrole in om te kijken hoe het u na een aantal weken is vergaan. Bij pijnklachten/drukplekken of andere vragen kunt u altijd bellen.

Maak een afspraak!

Interesse? Of heeft u nog vragen? Vraag vrijblijvend een consult aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden.