073-6421239

Tips

Samen vinden wij uw mooiste glimlach. 

Op deze pagina vindt u de belangrijkste tips om uw prothese zo lang mogelijk in goede staat te houden. Heeft u na het lezen van onderstaande tips nog steeds vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen via de Contactpagina.

Reinig uw prothese na elke maaltijd.

Vergeet niet uw tandvlees en tong mee te reinigen. Ondanks dat u tandloos bent zijn er nog altijd bacteriën aanwezig. Deze kunnen zorgen voor mondschimmels en ontstekingen.

Vul uw wasbak met water tijdens reiniging van de prothese.

Vul uw wasbak met water voordat u de tandprothese reinigt om te voorkomen dat deze in de wasbak valt en breekt.

Gebruik voor het reinigen van uw prothese geen tandpasta.

De aangebrachte glans laag die het oppervlakte glad houdt schuurt u met tandpasta juist op. Hierdoor wordt het oppervlakte ruw, met meer aanslag als gevolg.

In plaats daarvan is het aan te raden de prothese schoon te houden met een protheseborstel, water en vloeibare handzeep. Ook zijn er speciale gebitsreiniging schuimen aanwezig bij de drogisterij. Let alleen wel op met reinigingstabletten, deze bevatten soms stoffen die het prothesemateriaal juist aantasten.

Draag uw prothese niet 's nachts.

Door uw prothese ‘s nachts uit te doen geeft u de weefsels de kans om te rusten, waardoor het beter wordt doorbloed. Ook is er tijdens uw slaap kans dat u knarst of klemt. Zonder dat u het in de gaten heeft kan hierdoor het tandvlees beschadigen. Is het uitlaten van de prothese voor u geen optie? Overweeg dan om alleen uw boven prothese te dragen.

Laat regelmatig uw prothese en mondgezondheid controleren.

Bij voorkeur doet u dit om de 1 a 2 jaar. 

Gebruik kleefpasta niet dagelijks om een slechte pasvorm of gebrekkige houvast te compenseren.

Het gebruik van kleefpasta is niet verkeerd als dit u helpt in bepaalde situaties, zoals tijdens een diner. Ga deze niet dagelijks gebruiken om een slechte pasvorm of een gebrekkige houvast te compenseren. Hierdoor wordt de kaak foutief belast. Overleg met uw tandprotheticus voor eventuele oplossingen.

Maak een afspraak!

Raadpleeg uw tandprotheticus bij onderstaande klachten

  1. Irritatie of pijn
  2. Gevoel van misselijkheid bij het dragen van de prothese
  3. Kauw-of smaakproblemen
  4. Vermoeid of pijnlijk gevoel van de kaken
  5. Esthetische problemen
  6. Regelmatige breuk van de prothese of tanden